Hvordan laver man kaffe?

Posted by Alexander on
Hvordan laver man kaffe?

Hvordan laver man kaffe? Det kan være svært, hvis du aldrig har prøvet det før. Kunne du godt tænke dig at lære det? Så er du kommet til det helt rette sted. Jeg har skrevet en lille vejledning, som hjælper dig med at brygge en kande eller kop kaffe. Selv hvis det er allerførste gang, du skal lave kaffe.

Hvordan laver man kaffe uden kaffemaskine?

Der er et par måder du kan lave kaffe uden kaffemaskine. En af metoderne er stempelkaffe. Nogle kalder det også for stempelkande kaffe. Det er dog en og samme ting. Stempelkaffe brygges i en stempelkande. Du skal bruge formalet kaffe eller kværne hele kaffebønner, for at lave stempelkande kaffe.

En anden metode hvorpå du kan lave kaffe uden en kaffemaskine, er med instant/pulverkaffe. Pulverkaffe kender du sikkert fra supermarkedet, hvor de gerne fås i et glas i stedet for i en pose. Det smarte ved pulverkaffe er, at kaffen opløses helt i det varme vand. Det gør stempelkande kaffe for eksempel ikke, og du vil sidde med grums i bunden af din kop kaffe. Kaffegrumset kan til tider slippe igennem kandens filter. Pulverkaffe smager dog næsten aldrig lige så godt som en kande friskbrygget stempelkande kaffe.

Du kan også nøjes med at lave en enkelt kop kaffe på stempelkande metoden. Her hælder du blot 1-2 teske formalet kaffe over i din kop og hælder kogt vand oveni. Her skal du dog vente på at kaffen falder til bunden, og du kan hurtigt ende med en mundfuld kaffegrums i munden, hvis du ikke er forsigtig.

Hvordan laver man stempelkaffe?

Vil du gerne lære at lave en kande stempelkaffe, har jeg tidligere skrevet et gennemgående vejldning. Den er ikke så lang, og hjælper dig fra start til slut og giver dig lidt viden om metoden. Så kan du hurtigt lære at lave kaffe til dig og dine gæster.

Du kan altid starte med at finde kaffen frem, koge dit vand og gøre din stempelkande klar til brug.

Hvordan laver man Nescafé kaffe?

Nescafé kaffe er også det vi kalder instant eller pulverkaffe. Kaffen opløses hurtigt i det kogte vand, og du får en kaffeoplevelse uden kaffegrums.

Du skal starte med at koge dit vand i en elkedel. Har du ikke en elkedel, kan du koge dit vand i en gryde. Hæld 1-2 teskefuld Nescafé kaffe over i en kop. Når først vandet er kogt, venter du 2-3 minutter. Vandet skal have den rette temperatur for ikke at ødelægge smagsoplevelsen. Hæld herefter dit kogte vand over i din kop og rør rundt med din ske. Vent gerne et minut eller to før du begynder at drikke din kaffe, så du ved pulverkaffen er helt opløst.

Hvor meget kaffe pr person?

Hvor meget kaffe må man drikke pr person pr dag? Jeg kender mennesker, som let drikker en hel kande kaffe selv og har gjort det de sidste 30-40 år uden, det har haft nogen effekt på dem. Dog siger langt de fleste eksperter og forskere, at man skal holde sig til cirka 3 kopper kaffe pr døgn. Overskrider du de 3 kopper i døgnet kan det føre til forhøjet kolesterol. Specielt hvis du drikker mere end 3 kopper stempelkaffe i døgnet, da stempelkande kaffe er ufiltreret. Eftersom du ikke lader kaffen løbe igennem et papirs filter, sørger du for alle olierne fra kaffebønner blive i kaffen. Det kan føre til forhøjet kolesterol samt hjertekar sygdomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Halløjsa!

Jeg er en selvudnævnt kaffeentusiast, med en svaghed for en god sort kop kaffe..

Kategorier

Seneste skriblerier