Peter Larsen Kaffe

Posted by Alexander on
Peter Larsen Kaffe

Virksomheden blev grundlagt 1902 af grossist Peter Larsen i Viborg. Før Peter Larsen Kaffe var et aktieselskab, startede Peter Larsen med at køre ud til nærliggende byer, for at byde lokale butikker og købmand sin kaffe.

Asmund Thorsen overtog i 1933 efter Peter Larsen gik bort, blot fire år efter han trådte ind i virksomhede for første gang. Her tog han beslutningen om at ændre virksomhedsformen til et aktieselskab.

Peter Larsen Kaffe besluttede sig for at starte deres egen import af kaffe i 1972, 6 år efter datteren og svigersønnen til Asmus Thorsen indtrådte i virksomheden. I en alder af blot 28 og 26 år var Kaj og Kirsten Bertelsen med til at importere kaffebønner fra bl.a. Brasilien, Mellemamerika og Afrika.

Den øget import af kaffe gjorde, at Peter Larsen Kaffe i 70’erne og 80’erne opkøbte adskillige af de mindre risterier på Fyn og Jylland. Dette betød Peter Larsen Kaffe havde afdelinger i Esbjerg, Randers, Aarhus, Skive og selvfølgelig Viborg, hvor der blev ristet kaffe på livet løs. Det var først kort inden deres 100 års fødselsdag, at virksomheden besluttede sig for at ligge alle sine afdelinger sammen i Viborg. Forinden da, havde de også en fast salgsafdeling liggende i Sønderborg.

Löfbergs Lila: En værdig partner

En frisk start i Viborg, betød også introduktionen af en ny partner. Ikke nok med Kaj Bertelsen overlod direktørsædet til sin søn, Claus Bertelsen, indtrådte Löfbergs Lila som en stor ny partner. Halvdelen af aktierne blev solgt til den svenske kaffegrossist, der ligesom Peter Larsen Kaffe selv, har mere end 100 års historie i kaffebranchen.

Löfbergs Lila blev grundlagt i 1906 af brødrene Anders, John og Josef Löfberg. Til trods for de startede fire år senere end Peter Larsen, startede de med at riste deres egen kaffe allerede i 1911. Det fremgår ikke hvornår Peter Larsen startede med at riste kaffe, men Asmund Thorsen blev bragt ind i virksomheden i 1929, for at stå for selve kafferistningen, mens Peter Larsen selv skulle stå for detaildelen.

Flere produkter fra Peter Larsen Kaffe

Iskaffe fra Peter Larsen Kaffe
Spændende og velsmagende iskaffe varianter fra den danske kaffe-grossist.

I dag kan du finde et hav af produkter fra Peter Larsen Kaffe i de danske butikker. I dit lokale supermarked vil du sikkert støde ind i deres formalet kaffe, som består af 6 forskellige varianter. Heriblandt finder du deres mellemristet 100% Arabica kaffe, som vil være på hylderne i langt de fleste butikker.

Deres sortiment består også af andet end formalet kaffe. Du kan også forkæle dig med:

  • En serie af hele kaffebønner.
  • 6 forskellige typer af Chai.
  • Instant kaffe på glas eller i pose.
  • Iskaffe til den dejlige sommervarme.
  • Koldbrygget kaffe fra Etiopien.
  • Kaffekapsler af nedbrydeligt plantefibre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Halløjsa!

Jeg er en selvudnævnt kaffeentusiast, med en svaghed for en god sort kop kaffe..

Kategorier

Seneste skriblerier