Plej kroppen

Plej din krop – dyrk dig selv!

Din krop er dit tempel! … Er en efterhånden lidt klichéfyldt og overbrugt sætning, men den indkapsler noget rigtigt – og vigtigt: Det er din krop, der skal bære dig gennem resten af livet. Derfor er det vigtigt at passe på den, og selvom der er utallige bud på, hvordan man bedst muligt passer den, er der nogle helt centrale ting, der skal til, for at man plejer og passer sin krop – og det er uden at det skal dyrkes i ekstremer (tværtimod).

Spis sundt – men spis dig også glad

Alle ved, at mad og drikke er kroppens brændstof nummer ét. Uden ordentlig mad og drikke holder vi ikke længe, og de fleste kender formentlig til følelse af at have spise for lidt eller forkert, og kroppen hurtigt lukker ned og siger fra. Kroppen har brug for næring til at holde sig i gang, og det er derfor vigtigt, at vi nok og god mad i maven. Mange tror, at man for at leve sundt, skal spise udelukkende grønt, men finder man en balance, hvor man både spiser grønt, men også tillader sig selv at spise et stykke chokolade i ny og næ, er det en god måde at leve på – så længe alt er med måde, og man samtidig holder kroppen i gang på anden vis.

Regelmæssig motion

Det er vigtigt, at man dagligt får rørt sig. Det holder gang i kroppen og sikrer, at tingene er, som de skal være, og at du forbrænder det, du dagligt bør forbrænde. Selvfølgelig er løbeture, gode træningspas og en perfekt styrketræning yderst godt for kroppen, men det kan for mange virke uoverskueligt, at skulle snøre løbeskoene igen og igen – men frygt ej! Nogle gange kan de små ting også gøre en forskel. Tag trappen i stedet for elevatoren og hop på cyklen frem for at sætte dig ind i bilen. Nogle gange skal man starte i de små.

Selvforkælelse

Selvforkælelse og pleje af dit sind er også vigtigt. Det er vigtigt generelt at gøre ting, der gør dig glad, for dit mentale helbred er også vigtigt at dyrke. Det kan man gøre ved at dyrke de hobbyer, man holder af, eller ved at behandle kroppen godt – eksempelvis ved en god fodmassage, ved meditation eller ved simpelthen bare at give kroppen ro, når den har brug for det. Der er en masse ting, der skal kombineres og spille sammen, når man skal sørge for at have et godt og sundt helbred.